Etikett: KORA

KORA Organics Body Exfoliator

Eftersom jag var så nöjd med Noni glow face oil så tänkte jag prova även deras gel-baserade kroppsskrubb, KORA Organics Body Exfoliator som kommer i en ljusgrön/turkosaktig tub på 175 ml.

Det är en ekologisk body scrub för alla hudtyper som innehåller bland annat aloe vera (saft från bladen) och precis som ansiktsoljan Noni glow, extrakt från Noni-frukten. Noni är en sorts citrusfrukt som kryllar av vitaminer och mineraler, och eftersom den inte är särskilt aptitlig att äta, så kan man ju använda den till hudvård i stället, eller hur?

Peelingen innehåller, förutom Aloe Vera och vatten, även kiselgur (en sorts jordart som även kallas diatomacéjord, eller D.E. på engelska) som här används för sin polerande effekt, bambu (extrakt från stammen) som skrubbar bort gammal hud, grönt te, samt oljor och extrakt från många olika sorters citrusfrukter som Noni (givetvis), tangerin, apelsin och bergamott, samt solrosfrö och ros. Sedan innehåller den även mjölksyra, glycerin och citronsyra (och en del andra kemikalier för att den inte ska skikta sig samt få en behaglig konsistens). Väldigt många av ingredienserna är ekologiskt odlade eller framställda ur ekologiska råvaror (98% är naturliga råvaror, och >53% kommer från ekologisk odling).

Blandningen av ingredienser gör att den här skrubben doftar fräsch citrus, vilket gör att man känner sig både ren och uppiggad när man använder den.

Gelen är ganska mörkt brun när den kommer ut ur tuben, jag tror det är skrubbpartiklarna av bambu som ger den färgen, för när man masserar ut den över huden (i cirkelrörelser) så blir det i stället ett krämigt lödder efter en kort stund. KORA organics Body Exfoliator känns väldigt effektiv, varannan dag står det på tuben, att man kan använda den för lenast möjliga hud.

Min hud blir jämnare efteråt och inte uttorkad trots den effektiva rengöringen. Jag skulle gissa att det är kombinationen av aloe vera, glycerin och mjölksyra som återför fukt till huden på ett så effektivt sätt i den här kroppsexfolieringen från KORA.

Fräsch kroppsexfoliering från KORA Organics

Finns som vanligt på Kicks, Åhléns, Bangerhead, Lyko m.fl.

KORA Organics – Noni Glow Face Oil

Noni Glow face oil är en ekologisk ansiktsolja från KORA Organics. Den kommer i en frostad glasflaska om 30ml med en pipett som gör det lätt att dosera. Man ska använda ungefär 2 droppar till hela ansiktet, halsen och dekolletaget.

Märket KORA Organics är skapat av supermodellen Miranda Kerr, och just denna face oil sägs vara hennes egna favoritprodukt, och det är lätt att förstå varför. På mitt ansikte (med blandhy) ger den huden en fantastisk lyster, och den känns dessutom extremt vårdande.

Doften är ljuvlig, vilket kanske inte är så konstigt, då den bland annat innehåller oljor från stenrosnypon, jojobafrö, solrosfrö, damascenerros, granatäpplefrön och havtornsfrö. Dessutom extrakt från nonifrukt, vindruvor, lavendel, jasmin och klöver.

KORA har flera produkter i Noni glow-serien, och alla innehåller just extrakt från Noni-frukten, som sägs vara en rik källa till mer än 100 olika antioxidanter, vitaminer och mineraler. Effekten på huden är mjukgörande och ger stöd för hudens naturliga lyster, så det är därifrån ”glow”et kommer, och på min egen hud verkar det absolut som att det fungerar precis som reklamen säger. Jag känner mig uppiggad och föryngrad när jag använt oljan.

Utöver det så innehåller Noni Glow Face Oil som sagt även nyponolja, vilket minskar synliga spår av ärr och solskador. Det finns ju särskilda produkter för att minska ärr och hudbristningar, men har man små sådana problem kan den här ansiktsoljan förmodligen göra ett lika bra jobb, då den är sprängfylld av naturliga ingredienser, varav flera är ekologiskt framställda och certifierade, som t.ex. granatäpplefröoljan som ger bra med fukt och dessutom underlättar hudens naturliga cellförnyelse. Slutligen havtornsoljan som, förutom att dofta gott, bidrar med C-, och A-vitamin och omega-7-fettsyror, som piggar upp huden och bringar klarhet.

KORA Organics Noni Glow ansiktsolja kommer i en snygg glasflaska

Något jag verkligen älskar med KORA Noni Glow face oil är doften. Det doftar som på ett exklusivt SPA när man använt den, så man blir på bra humör redan innan man märker effekten, som är det andra jag verkligen uppskattar. Huden blir jämnare och får en härligt uppiggande utstrålning som kan få vilken måndag som helst att kännas fantastisk.

Priset är ganska högt, men produkten är i gengäld ganska dryg, så allt sammantaget landar betyget på en stark 9 av 10 möjliga.

Finns på bl.a. KICKs, LYKO, Bangerhead, Åhlens, m.fl.