Etikett: Hudvård

Nannic NBE 3000

För den som inte redan har koll på alla skönhetsbehandlingar som finns, så är NBE en kombinationsbehandling som är noga genomtänkt av Nannic. Det är ett komplett koncept som kombinerar den kunskap man har om huden/kroppen inom flera områden, och består därför av flera delar som tillsammans samverkar för att ge den bästa möjliga hudvårdsbehandling som över huvud taget går att få.

Så ser i alla fall teorin ut, men jag ville ta reda på hur det fungerar i praktiken, så jag begav mig till Nannic Sveriges huvudkontor, som drivs av VD Ann Sundqvist för en VIP-behandling av mitt eget ansikte och en närmre granskning av hur en behandling med NBE 3000 går till.

Ann Sundqvist är Nannic Sveriges karismatiska VD

NBE-behandlingarna lanserades 2008 och grundstommen är en behandlingsapparat med radiofrekvens. Den första maskinen från 2008 hette NBE 500, något år senare kom NBE 1000, och det som gäller nu för tiden är NBE 3000, den mest avancerade radiofrekvensmaskinen som skönhetsvärlden skådat.

Maskinen NBE 3000 står på skåpet till vänster. Inuti skåpet står de serum och krämer som används till behandlingen, ihop med den Beauty Oscar som man vunnit år 2018.

Som jag sade i inledningen, bygger behandlingarna på flera samverkande tekniker, förutom radiovågor används även magnetism och värme, vilket i kombination ger de specialutvecklade serum som används under behandlingen oöverträffade möjligheter att tränga ner djupt i huden där de ska göra sin nytta (tillföra näring, reparera cellerna, o.s.v). Den främsta anledningen till att vi har hud är ju för att den ska hålla främmande ämnen utanför kroppen. Huden är vårt främsta skydd, vilket gör det svårt för krämer och annan hudvård att göra nytta annat än på ytan i det yttersta lagret. Vill man tränga djupare (vilket egentligen behövs för någon form av långvarigt meningsfull effekt) har man tidigare varit hänvisad till nålar eller laser, vilket både kan göra ont och skada huden. Det som man menar är revolutionerande med Nannic NBE-behandlingarna är just att det med hjälp av högfrekventa vibrationer och speciellt kombinerade kosmetiska preparat går att på ett behagligt och ofarligt sätt tränga igenom hudens hornlager, och jag får lov att hålla med. Det är verkligen en jättehärlig behandling. Huden blir varm och fint masserad, behandlingen tar någon timme.

NBE-behandlingarna kan man göra med lite olika syften. För exempelvis män eller idrottare som kanske inte har vacker hy som främsta mål kan man använda apparaten för mer massage-terapeutiska behandlingar. Det jag provade var en ansiktsbehandling, och ansiktet blev varmt under behandlingen, så jag kan tänka mig att det är ett bra verktyg för en massör att använda.

Ansiktsbehandlingen jag gjorde görs på en ansiktshalva i taget. Hudterapeut Rebecca Miller applicerade flera olika serum på huden som hon masserade in i huden med mjuka cirkelrörelser med hjälp av apparaten, som är varm och lite vibrerande. Man ligger också på en sorts kontakt/metallplatta, och med hjälp av den och ”applikatorn” så skapas ett elektromagnetiskt fält, vilket sägs öka syretillförseln och näringsupptaget i cellerna. Det ska också öppna upp kanalerna i huden, vilket möjliggör för serumen att nå djupet. Det är det som är själva kärnan i uppfinningen, kombinationen av krämerna och effekterna av apparaten, och det är det som gör så att NBE-behandlingen fungerar.

NBE-konceptet använder en mängd olika preparat för olika syften som tillsammans ger en frisk och slät hud

Det som händer under behandlingen är, förutom det jag skrev ovan, bland annat att slaggprodukter och gammalt kollagen bryts loss och via lymfvätskan slussas ut ur cellerna så att bildandet av ny elastin och kollagen boostas, vilket gör huden mer spänstig.

Efter behandlingen fick jag en ansiktsmask av kol och alger. Efteråt kunde jag genast se en härlig lyster i hyn, som var märkbart jämnare än innan behandlingen. Huden kändes tightare, lite uppstramad, och mycket slät.

Några dagar efter NBE 3000-behandlingen tyckte jag att resultatet var ännu mer imponerande än direkt efter behandlingen. Nannic säger att en behandling ”håller” i cirka 30 dagar, vilket verkar rimligt med tanke på att det tar c:a 4 veckor för cellerna att förnyas.

Nu har det bara gått en vecka sedan mitt besök hos Nannic Sverige, och effekten kvarstår än så länge. Huden känns fortfarande fräsch och jämnare än innan behandlingen, så det verkar som att metoden verkligen fungerar, vilket inte borde förvåna någon, med tanke på att behandlingarna går att få på fler än 340 salonger, kliniker och spa.

 

KORA Organics – Noni Glow Face Oil

Noni Glow face oil är en ekologisk ansiktsolja från KORA Organics. Den kommer i en frostad glasflaska om 30ml med en pipett som gör det lätt att dosera. Man ska använda ungefär 2 droppar till hela ansiktet, halsen och dekolletaget.

Märket KORA Organics är skapat av supermodellen Miranda Kerr, och just denna face oil sägs vara hennes egna favoritprodukt, och det är lätt att förstå varför. På mitt ansikte (med blandhy) ger den huden en fantastisk lyster, och den känns dessutom extremt vårdande.

Doften är ljuvlig, vilket kanske inte är så konstigt, då den bland annat innehåller oljor från stenrosnypon, jojobafrö, solrosfrö, damascenerros, granatäpplefrön och havtornsfrö. Dessutom extrakt från nonifrukt, vindruvor, lavendel, jasmin och klöver.

KORA har flera produkter i Noni glow-serien, och alla innehåller just extrakt från Noni-frukten, som sägs vara en rik källa till mer än 100 olika antioxidanter, vitaminer och mineraler. Effekten på huden är mjukgörande och ger stöd för hudens naturliga lyster, så det är därifrån ”glow”et kommer, och på min egen hud verkar det absolut som att det fungerar precis som reklamen säger. Jag känner mig uppiggad och föryngrad när jag använt oljan.

Utöver det så innehåller Noni Glow Face Oil som sagt även nyponolja, vilket minskar synliga spår av ärr och solskador. Det finns ju särskilda produkter för att minska ärr och hudbristningar, men har man små sådana problem kan den här ansiktsoljan förmodligen göra ett lika bra jobb, då den är sprängfylld av naturliga ingredienser, varav flera är ekologiskt framställda och certifierade, som t.ex. granatäpplefröoljan som ger bra med fukt och dessutom underlättar hudens naturliga cellförnyelse. Slutligen havtornsoljan som, förutom att dofta gott, bidrar med C-, och A-vitamin och omega-7-fettsyror, som piggar upp huden och bringar klarhet.

KORA Organics Noni Glow ansiktsolja kommer i en snygg glasflaska

Något jag verkligen älskar med KORA Noni Glow face oil är doften. Det doftar som på ett exklusivt SPA när man använt den, så man blir på bra humör redan innan man märker effekten, som är det andra jag verkligen uppskattar. Huden blir jämnare och får en härligt uppiggande utstrålning som kan få vilken måndag som helst att kännas fantastisk.

Priset är ganska högt, men produkten är i gengäld ganska dryg, så allt sammantaget landar betyget på en stark 9 av 10 möjliga.

Finns på bl.a. KICKs, LYKO, Bangerhead, Åhlens, m.fl.