Art Deco Calligraphy Dip Eyeliner

Jag har nyss provat Art Deco Calligraphy Dip Eyeliner i en blåmetallic nyans som heter #18 Desert Night. Art Deco själva kallar det för ”satin-effekt”. Oavsett benämning så skimrar den i alla fall väldigt fint. Kanske något mer åt det ljusblå hållet än en vanlig natthimmel i öknen, särskilt om man applicerar för tunt.

När jag använder eyeliner brukar den vara svart eller mörkbrun, så den här är ju väldigt annorlunda, för min egen del mest lämpad för fest eller trendmakeup. Art Deco Calligraphy Dip Eyelinerkommer i en förpackning som rymmer 2,5ml, vilket gör den billig jämfört med exempelvis IsaDora Precision Roll-on Eyeliner (1ml) som jag provat samtidigt och som har i princip samma pris.

Denna eyeliner kommer med en fin pensel som är väldigt lätt att vara konstnärlig med. Vingar är lätta att göra, smala linjer och breda linjer likaså. Färgen i Art Deco Calligraphy Dip Eyeliner är vattenfast och sitter väldigt bra. Lite svårare att tvätta bort än IsaDoras eyeliner som jag nämnde nyss, men det kan ju vara en bra sak, särskilt om man ska på fest, då risken för att den lossnar oavsiktligt är mindre hos Art Deco – Calligraphy Dip Eyeliner.

Det jag gillar mest med Calligraphy Dip Eyeliner är kvalitén på färgen. Den är väldigt täckande och den sitter jättebra. Penselspetsen är också väldigt bra och lätt att jobba med. Handtaget är väldigt smalt och fint, men kanske några millimeter för kort för att passa helt perfekt i handen – den tar slut precis där den ligger mot handen ovanför pekfingrets böj mot tummen.

Art Deco Calligraphy Dip Eyeliner finns i 10 färger. Jag kan tänka mig att köpa den mattsvarta till vardagsbruk, och kanske några av de andra fina färgerna för mer vågade tillfällen.