KORA Organics Body Exfoliator

Eftersom jag var så nöjd med Noni glow face oil så tänkte jag prova även deras gel-baserade kroppsskrubb, KORA Organics Body Exfoliator som kommer i en ljusgrön/turkosaktig tub på 175 ml.

Det är en ekologisk body scrub för alla hudtyper som innehåller bland annat aloe vera (saft från bladen) och precis som ansiktsoljan Noni glow, extrakt från Noni-frukten. Noni är en sorts citrusfrukt som kryllar av vitaminer och mineraler, och eftersom den inte är särskilt aptitlig att äta, så kan man ju använda den till hudvård i stället, eller hur?

Peelingen innehåller, förutom Aloe Vera och vatten, även kiselgur (en sorts jordart som även kallas diatomacéjord, eller D.E. på engelska) som här används för sin polerande effekt, bambu (extrakt från stammen) som skrubbar bort gammal hud, grönt te, samt oljor och extrakt från många olika sorters citrusfrukter som Noni (givetvis), tangerin, apelsin och bergamott, samt solrosfrö och ros. Sedan innehåller den även mjölksyra, glycerin och citronsyra (och en del andra kemikalier för att den inte ska skikta sig samt få en behaglig konsistens). Väldigt många av ingredienserna är ekologiskt odlade eller framställda ur ekologiska råvaror (98% är naturliga råvaror, och >53% kommer från ekologisk odling).

Blandningen av ingredienser gör att den här skrubben doftar fräsch citrus, vilket gör att man känner sig både ren och uppiggad när man använder den.

Gelen är ganska mörkt brun när den kommer ut ur tuben, jag tror det är skrubbpartiklarna av bambu som ger den färgen, för när man masserar ut den över huden (i cirkelrörelser) så blir det i stället ett krämigt lödder efter en kort stund. KORA organics Body Exfoliator känns väldigt effektiv, varannan dag står det på tuben, att man kan använda den för lenast möjliga hud.

Min hud blir jämnare efteråt och inte uttorkad trots den effektiva rengöringen. Jag skulle gissa att det är kombinationen av aloe vera, glycerin och mjölksyra som återför fukt till huden på ett så effektivt sätt i den här kroppsexfolieringen från KORA.

Fräsch kroppsexfoliering från KORA Organics

Finns som vanligt på Kicks, Åhléns, Bangerhead, Lyko m.fl.