IsaDora Intensive Eye Liner ”Black Brown”

Utvärdering som jag skrivit för en annan tidning:

IsaDora Intensive Eye Liner ”Black Brown”är en ögonpenna från svenska IsaDora. Den skruvas ut (eller tillbaka, om man skruvat ut för långt), så ingen vässare behövs, och är precis lagom mjuk och krämig för att sitta stadigt en hel dag, och resultatet blir jämnt och fint.

Eftersom IsaDora Intensive Eye Liner ”Black Brown” inte är helt svart, utan mer åt det brunsvarta hållet, så är det lätt att få en snygg kontur utan allt för starka kontraster om man vill ha en mjuk kant, eller så skärper man upp den (rita lite vinklat på en bit papper för att göra spetsen spetsigare) om man vill ha en vassare linje.

Pennan innehåller massor av pigment, jämnt fördelat i ”stiftet” som man skruvar ut, och det är en fröjd att måla med den. Det fäster jämnt och blir intensivt färgat direkt när den kommer i kontakt med huden, och den lossnar inte av varken fukt eller normal nötning, så det krävs en riktig remover för vattenfast ögonmakeup för att tvätta av IsaDora Intensive Eye Liner ”Black Brown”. Eftersom den är parfymfri (som alla IsaDoras produkter) så borde den passa bra för de med känsliga ögon eller kontaktlinser.

Jag (som har normal/blandhy) har tidigare tänkt på IsaDora som ett typiskt budgetmärke man sett i de stora kedjornas fyndlådor och gått förbi utan närmre reflektioner, men IsaDora Intensive Eye Liner ”Black Brown” är en ögonpenna jag kan tänka mig att köpa oavsett vad den kostar.

Jag ger pennan 1 poängs avdrag för att den en gång gick av en liten bit/smula utan att den var för långt utskruvad, men 4 av 5 är ett bra betyg på en förträfflig penna. Ett fynd, rentav.