e.l.f. precision liquid eyeliner

Utvärdering som jag skrivit för en annan tidning:

Jag har haft det tveksamma nöjet att testa e.l.f.Precision Liquid Eyeliner under en månads tid. Det är en svart flytande eyeliner som tillverkas i Kina (men är ”designed in the U.S.A.” på klassiskt Apple-manér) och den kommer i en ganska snygg mattsvart pappersask utan plastdetaljer (förutom en tejpbit i botten). Asken är dubbelt så bred som själva produkten, och den vänstra halvan av förpackningen är ”ihålig” kartong, och i den andra halvan sitter eyelinern så att man kan peta på den (snurra på den) utan att öppna kartongen. Genom att bygga kartongen såhär så blir baksidan tillräckligt bred för att få plats med en del text i läslig storlek.

På sidan av kartongen finns ett glansigt foto av penseln och locket/handtaget. På framsidan finns ett glansigt foto av penselns spets. Och ja, ni gissade helt rätt. Det är penseln som är grejen med e.l.f.Precision Liquid Eyeliner. Den är nämligen avsmalnande (konisk), där håren i mitten är längre än de yttre. På engelska kallas det tapered brush och är populärt på penslar för större makeup. Anledningen till att man vill ha en avsmalnande pensel på en flytande eyeliner är att det då blir lätt att göra olika breda linjer, antingen genom att justera vinkeln i förhållande till huden, eller genom att variera hur hårt man trycker. Det är också därför den heter Precision Liquid Eyeliner, för tanken är ju att man ska ha bra kontroll över resultatet.

Jag gillar känslan i själva penseln, men är inte alls förtjust i det som kommer ut ur den, då den är både klibbig, och nästan smulig på samma gång, trots att det är en flytande eyeliner. Den torkar inte fort, och när den har torkat är den lätt att nöta bort. Jag använder då mycket hellre den vattenfasta IsaDora Intense Eye Liner ”Black Brown” som jag recenserat tidigare, även om IsaDoras variant kostar dubbelt så mycket som e.l.f.Precision Liquid Eyeliner. Skillnaden i upplevelse är mycket större än prisskillnaden mellan de här två produkterna.